ATEX Event presenteert aardingssystemen

ATEX Event Aardingssystemen

ATEX Event Aardingssystemen

Indien statische elektriciteit zich opbouwt op procesapparatuur, kan de energie-inhoud van een statische ontlading de oorzaak zijn van brand en/of explosies in ATEX omgevingen. De topic statische elektriciteit in ATEX omgevingen was een veelbesproken onderwerp tijdens de ATEX presentaties van het ATEX Event. Onderwerpen als MIE “Minimum Ignition Energy”, IEC 60079-32-1, aarding geleidende bigbags type C,… werden uitgebreid behandeld, en ATEX aardingstangen uitvoerig besproken.
In de goodiebag van het ATEX Event 2019 werd een speciale editie “Stofbestrijding Explosieveiligheid” van Bulkgids toegevoegd, waar op p.10 een uitgebreid artikel terug te vinden is over aardingscontroleapparatuur voor het veilig afvoeren van statische elektriciteit.

Download PDF | Vakblad Bulk – Special Stofbestrijding 2019
Oplossingen statische aardingen | Overzicht aardingscontrole | Newson Gale Benelux

Ben Van Tichelen

Projectingenieur en bedrijfsleider

Na het behalen van een Master Industriële Wetenschappen, startte Ben Van Tichelen als verkoper van explosieveilig ATEX materiaal. Met een gedetailleerde en oprechte aanpak heeft Ben meegewerkt aan de groei van ATHEX Industrial Suppliers en zet hij de onderneming verder als bedrijfsleider. Ben is productspecialist voor enkele gerenommeerde merken zoals Newson Gale (Hoerbiger Safety Solutions), Fraser Anti-Static Techniques en Durag Group. Hij adviseert bedrijven en wordt uitgenodigd als gastspreker in heel de Benelux. Zijn kennis richt zich voornamelijk op explosieveilige producten en oplossingen, statische elektriciteit en industriële verwarmingstechnieken.

Contacteer ons voor meer informatie