ATHEX Industrial Suppliers

athex-building

ATHEX Industrial Suppliers

ATHEX Industrial Suppliers is een vaste waarde in de Benelux, en levert zowel industriële als explosieveilige ATEX materialen, in zo goed als alle industriële sectoren.
Onze focus ligt sterk op kwalitatieve producten, waardoor ATHEX hét aanspreekpunt is binnen de Benelux voor enkele toonaangevende fabrikanten, waaronder Newson Gale, Fraser Anti-Static Techniques, DURAG GROUP, Motherwell Tank Protection, Artidor Explosion Safety, Extronics,…

Wij onderscheiden ons door een persoonlijke en kordate aanpak. Dit levert een sterke vertrouwensrelatie met onze klanten. Gericht op een eventuele verkoop, adviseren wij geschikte oplossingen voor uw toepassing.

Specialist statische elektriciteit

ATHEX is uw specialist voor het manipuleren van statische elektriciteit d.m.v. aardingen en/of ionisatie.
In explosiegevaarlijke (ATEX) omgevingen is statische elektriciteit een potentiële ontstekingsbron, die brand en/of explosies kan veroorzaken. Wij leveren materialen voor het aarden van objecten en procesapparatuur, waardoor geen statische elektriciteit kan opgebouwd worden. Met behulp van aardingscontroleapparatuur kunnen deze aardingen ook continu gecontroleerd worden, en kunnen processen worden onderbroken om een verdere opbouw van lading te voorkomen.
Ook ionisatie kan een oplossing bieden voor deze problemen, maar wordt vooral toegepast voor het verbeteren van processen waar statische elektriciteit voor problemen zorgt. Ook kan met behulp van ionisatie statische elektriciteit worden opgewekt, om te gebruiken als een soort “lijm” in productieprocessen.

Industriële verwarming

Met ons productenpakket ondersteunen wij alle soorten industriële verbrandingsprocessen.
Als officieel partner van DURAG GROUP leveren wij branders en pilootbranders, flares, vlamsensoren, sturingen en toebehoren. Ook video en thermografie voor industriële ovens behoort tot de mogelijkheden.
Wij leveren verwarmingselementen, sturingen en randapparatuur voor het elektrisch opwarmen van lucht/gassen, vloeistoffen en vaste stoffen. Ook voor op maat gemaakte oplossingen (industrieel of explosieveilig) en voor gemonteerde skids bieden wij ondersteuning.

Tankappendages

ATHEX is totaalleverancier van mechanische veiligheden voor silo’s, tankparken en pijpleidingen; zoals ademkleppen, mangaten, peildeksels, inspectieluiken,… Ons aanbod vlamdovers is breed en dekt het volledige gamma: deflagratie en detonatie vlamdovers, in-line en end-of-line, en endurance burning, Verscheidene merken kunnen worden aangeboden, afhankelijk van de benodigde karakteristieken.

Explosieveilige en industriële materialen

ATHEX is uw specialist voor ATEX gecertificeerd materiaal in het algemeen. Wij bieden zowel zeer specifieke ATEX zaken aan, als standaard welgekende EX onderdelen.