ATEX Event demonstreert aardingscontrole

ATEX Event demonstreert aardingscontrole

ATEX Event demonstreert aardingscontrole

Tijdens het ATEX Event in Ede (Nederland) werd bijzondere aandacht besteed aan de Bond-Rite CLAMP aardingsklemmen van Newson Gale. Tijdens een presentatie over de risicoanalyse van mobiele arbeidsmiddelen in ATEX omgevingen werden de Newson Gale aardingstangen gebruikt om meer duiding te geven bij dit onderwerp.
Deze ATEX aardingstangen controleren of de aardtang goed verbonden is met het te aarden object, en tonen middels een aardingscontrole aan of de aardkabel daadwerkelijk in staat is om de statische elektriciteit goed af te voeren naar de aarde, conform de IEC 60079-32-1 norm.

Bond-Rite CLAMP | Aardingscontrole | Newson Gale

Ben Van Tichelen

Projectingenieur en bedrijfsleider

Na het behalen van een Master Industriële Wetenschappen, startte Ben Van Tichelen als verkoper van explosieveilig ATEX materiaal. Met een gedetailleerde en oprechte aanpak heeft Ben meegewerkt aan de groei van ATHEX Industrial Suppliers en zet hij de onderneming verder als bedrijfsleider. Ben is productspecialist voor enkele gerenommeerde merken zoals Newson Gale (Hoerbiger Safety Solutions), Fraser Anti-Static Techniques en Durag Group. Hij adviseert bedrijven en wordt uitgenodigd als gastspreker in heel de Benelux. Zijn kennis richt zich voornamelijk op explosieveilige producten en oplossingen, statische elektriciteit en industriële verwarmingstechnieken.

Contacteer ons voor meer informatie