Met ingang op 4 januari 2016 werd Newson Gale, gevestigd te Nottingham – Verenigd Koninkrijk, overgenomen door de Zwitserse HOERBIGER Group. Het private bedrijf was voor de meerderheid in handen van de oprichter Ernest Kochman en zijn familie, terwijl een minderheid van de aandelen bezit was van de CEO Graham Tyers.
Newson Gale biedt haar klanten een uitgebreid pakket oplossingen voor het verminderen van ongecontroleerde elektrostatische ontladingen, en het wegwerken van statische ontstekingsbronnen in potentieel brandbare en ontvlambare omgevingen.

Veiligheid, preventie en het beperken van explosies, zijn aantrekkelijke groeimarkten met een groot potentieel. HOERBIGER levert reeds een breed assortiment van veiligheid gerelateerde producten en diensten. Al tientallen jaren is HOERBIGER groep een leider voor innovatie en technologie, gericht op explosieveiligheid, en worden hun terugslagkleppen gebruikt in olie, gas, koolstof en stof toepassingen, alsook in de machine- en installatiebouw.
Newson Gale bezit een uitstekende marktpositie op het gebeid van elektrostatische aarding in gevaarlijke omgevingen. Het bedrijf heeft bijna 30 jaar ervaring in technologie voor explosiepreventie, door hun klanten een breed scala van oplossingen aan te reiken, gewijd aan het voorkomen van ontstekingen door ongecontroleerde statische elektriciteit in gevaarlijke omgevingen, waar brandbare gassen, vloeistoffen, dampen of stoffen aanwezig zijn. Voor zowel het laden van tankwagens, tot het handmatig ledigen van kleine kannen, heeft Newson Gale een oplossing voor vrijwel elk explosiegevaarlijk proces dewelke statische elektriciteit kan genereren.
De overname van Newson Gale is een uitstekende investering voor HOERBIGER voor de strategische versterking van haar businessmodel, dewelke gebouwd is op prestatie gedefinieerde onderdelen, met uitstekende en waardecreërende technologische kenmerken. Als toonaangevende marktspeler, onderscheidt Newson Gale zich van de concurrentie door een sterke focus op praktische toepassingen bij hun klanten, en met een diep begrip van de bijhorende uitdagingen, steeds gerelateerd aan elektrostatische ladingen.
Met hun zeer toepassingsgericht businessmodel, heeft Newson Gale een leiderspositie bereikt in het Verenigd Koninkrijk. In de afgelopen jaren heeft Newson Gale ook veel succes in Noord Amerika verworven. Daarnaast is een wereldwijd netwerk van verdelers uitgebouwd, en werd ATHEX Industrial Suppliers aangeduid als Channel Partner voor de gehele Benelux. Als gevolg van deze inspanningen, is Newson Gale uitgegroeid tot hét merk ter voorkoming van ontstekingsgevaren met statische elektriciteit als oorzaak.

“Veiligheid en explosiepreventietechnologie zijn aantrekkelijke groeimarkten, dewelke ideaal aansluiten bij de kerntaken van HOERBIGER, en bevat een zeer aantrekkelijk groeipotentieel”, aldus Dr. Martin Komischke, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van HOERBIGER Group. “Met de knowhow en reputatie van Newson Gale, zullen we onze leidersrol als ontwikkelaar en leverancier van kwalitatieve en veiligheid gerelateerde producten en diensten versterken.”
In september 2015 heeft HOERBIGER Group reeds IEP Technologies, te LLC – Marlborough – Massachusetts – Verenigde Staten overgenomen. IEP Technologies is één van ’s werelds meest toonaangevende aanbieders van gesofisticeerde technologie voor veiligheid en explosiebeveiliging, in een uiteenlopend gamma industriële toepassingen. De overname van IEP Technologies heeft een platform gecreëerd voor het toevoegen van andere producten en diensten, die bijdragen aan eenzelfde gemeenschappelijk doel; bescherming van mensen en het inperken van de gevaren van explosies in industriële omgevingen.
Met de overname van Newson Gale, wordt HOERBIGER Safety Solutions nog meer een marktleider in veiligheid en explosiebeveiliging. “Wij hebben gezocht naar een partner die het verdere succes van Newson Gale wil ontwikkelen”, zegt de CEO van Newson Gale Graham Tyers. “HOERBIGER is een koper die actief is in de industriële veiligheid, met een wereldwijde toegang tot de markt, en een stabiele financiële achtergrond. De visie van HOERBIGER voor het bouwen van een grote afdelingsunit veiligheid paste perfect in de verwachtingen voor de toekomst van de aandeelhouders van Newson Gale.”

Over HOERBIGER
HOERBIGER is actief in de hele wereld als toonaangevende speler op het gebied van compressietechnologie, aandrijftechniek en hydrauliek. In 2014 behaalden 7.000 medewerkers een omzet van ongeveer 1,1 miljard euro. Het merk HOERBIGER staat synoniem voor kwalitatieve componenten voor compressoren, industriële motoren en turbines, overbrengingen voor de automobielindustrie, en veelzijdige toepassingen voor de machinebouw. Innovaties in aantrekkelijke technologische nichemarkten zijn de basis voor componenten, systemen en diensten, die unieke verkoopargumenten en lange termijn voordelen bieden voor de klant.

Newson Gale – Hoerbiger in de Benelux
De producten van Newson Gale worden in de Benelux officieel verdeeld door ATHEX bvba.
Newson Gale werkt wereldwijd samen met een uniek netwerk van Channel Partners, hierdoor zijn wij in staat om technisch top-kwalitatieve producten aan te bieden, die voldoen aan de jongste richtlijnen op vlak van statische aardingen. ATHEX Industrial Suppliers is in dit netwerk het aanspreekpunt voor België, Nederland & Luxemburg.