Ohm-Guard® ContinuÔteitsmeter voor flexibels

De OhmGuard® "hose continuity tester" werd ontwikkeld om flexibels te testen die gebruikt worden op o.a. druk/vacuŁm-vrachtwagens en tankwagens vooraleer de overdracht van brandbare en/of ontvlambare producten van start gaat.

De OhmGuard® verifieert dat de elektrische conductiviteit van de flexibel voldoet, waardoor statische ladingen niet kunnen accumuleren op metalen onderdelen van de slang. Dit elimineert het risico op een brand of explosie, veroorzaakt door elektrostatische ontlading.

De OhmGuard® is eenvoudig en snel te gebruiken, behoeft geen speciale gebruikersopleiding, en verifieert in enkele seconden of de flexibels veilig zijn om te gebruiken.

Voordelen
  • Bewijst dat de slangen een goede elektrische continuÔteit hebben met de geaarde tankwagen
  • Enkelvoudige test met visuele GO / NO GO indicatie
  • Eenvoudige bediening - gebruikers hebben geen speciale opleiding nodig
  • Intrinsiek veilige certificering voor gebruik in gevaarlijke omgevingen
  • Lagere kosten dan vergelijkbare HAZLOC / ATEX goedgekeurd multimeters
  • Robuuste RVS constructie, robuuster dan multimeters in het veld
  • Hardmetalen tanden penetreren doorheen roest en vervuiling tot in het metaal van de koppelingen aan het uiteinde van de slang
  • Maakt het vroegtijdig opsporen van storingen mogelijk, zonder wachtperiodes voor geplande periodieke testen

Earth-Rite®

Aardingscontrole systemen
met visuele indicatie & interlock

Bond-Rite®

Zelfcontrolerende aardingsklemmen
met visuele indicatie

Cen-Stat®

Aardingsklemmen, (spiraal)kabels, haspels en testapparatuur

 

Mobiele oplossingen

Wij leveren een innovatieve reeks mobiele aardingsoplossingen, waaronder een ATEX gepatenteerd aardingssysteem voor montage op vrachtwagens (tankwagens, druk-vacuŁm-wagens,...), een draagbare continuÔteitsmeter voor flexibels, en andere accessoires.

Meer info

   

ATHEX Industrial Suppliers

ATHEX Industrial Suppliers is een veelzijdige firma met een vaste waarde in de industrie, die zowel industriŽle, als ATEX oplossingen biedt voor kleine en grote projecten.

Meer info omtrent onze samenwerking met Newson Gale

ATHEX staat voor kwaliteit, snelheid en topproducten, steeds in relatie tot proces- of explosieveiligheid, en is actief op 5 domeinen:

ATHEX Industrial Suppliers is gekend als probleemoplosser op het vlak van explosieveilige apparatuur en levert alle materialen die nodig zijn voor uw project, van gekende en minder gekende merken.

ATHEX is actief in verschillende industriŽle sectoren zoals de chemische en petrochemische industrie, opslag van vloeistoffen en vaste stoffen, voeding en pharma, staalindustrie, studie en consulting, energie- en elektrische centrales, landbouw, afvalrecuperatie,...

   
Images - © Copyright Newson Gale Ltd | ATHEX bvba