Innovatie veiligheid statische elektriciteit

Innovatie in veiligheid statische elektriciteit

Innovatie in veiligheid statische elektriciteit

Het statisch aarden van procesonderdelen is in vele gevallen nodig om een eventuele statische oplading te reduceren. Indien hierbij meerdere aardingsunits nodig zijn in compacte omgevingen, om ook daadwerkelijk op een aanwezigheid van een goede aarding te controleren, wordt dit installatietechnisch soms lastig. Het gevolg is dat men in vele gevallen kiest voor standaard aardingen, zonder aardingssystemen, wat uiteraard de zekerheid op de aanwezigheid van een goede aarding niet altijd ten goede komt. M.a.w. men boet in op veiligheid, puur om praktische reden.

Newson Gale ontwikkelde een Earth-Rite MULTIPOINT II aardingsunit, die flexibel kan ingezet worden, en ook meerdere aardingen kan combineren. Hierdoor wordt de installatie compacter, flexibeler, eenvoudiger, en in vele gevallen ook voordeliger.

Download Technisch Artikel

Earth-Rite MULTIPOINT | Multi-kanaal ATEX aardingssysteem

Ben Van Tichelen

Projectingenieur en bedrijfsleider

Na het behalen van een Master Industriële Wetenschappen, startte Ben Van Tichelen als verkoper van explosieveilig ATEX materiaal. Met een gedetailleerde en oprechte aanpak heeft Ben meegewerkt aan de groei van ATHEX Industrial Suppliers en zet hij de onderneming verder als bedrijfsleider. Ben is productspecialist voor enkele gerenommeerde merken zoals Newson Gale (Hoerbiger Safety Solutions), Fraser Anti-Static Techniques en Durag Group. Hij adviseert bedrijven en wordt uitgenodigd als gastspreker in heel de Benelux. Zijn kennis richt zich voornamelijk op explosieveilige producten en oplossingen, statische elektriciteit en industriële verwarmingstechnieken.

Contacteer ons voor meer informatie