Statische aarding bigbags FIBC type C

Statische aarding bigbags FIBC type C

Statische aarding bigbags FIBC type C

Tijdens het vullen of ledigen van type C bigbags kunnen grote hoeveelheden statische ladingen gegenereerd worden. Aan de binnenzijde van de Flexibele Intermediate Bulk Container (FIBC) wordt eenzelfde elektrostatische lading opgewekt dan aan de buitenzijde, maar met een tegenovergestelde polariteit. Deze opgebouwde statische lading zoekt altijd zijn weg naar de aarde, via geleidende onderdelen. De hoeveelheid statische elektriciteit hangt af van o.a. de eigenschappen van het product, en de snelheid waarmee de conductieve bigbag wordt gevuld of geledigd.
In Europa wordt de goede praktijk voor het veilig gebruik van bigbags in explosiegevaarlijke ATEX omgevingen beschreven in IEC TS 61340-4-4.

Download Application Spotlight

Earth-Rite FIBC | Aardingssysteem voor bigbags type C

Ben Van Tichelen

Projectingenieur en bedrijfsleider

Na het behalen van een Master Industriële Wetenschappen, startte Ben Van Tichelen als verkoper van explosieveilig ATEX materiaal. Met een gedetailleerde en oprechte aanpak heeft Ben meegewerkt aan de groei van ATHEX Industrial Suppliers en zet hij de onderneming verder als bedrijfsleider. Ben is productspecialist voor enkele gerenommeerde merken zoals Newson Gale (Hoerbiger Safety Solutions), Fraser Anti-Static Techniques en Durag Group. Hij adviseert bedrijven en wordt uitgenodigd als gastspreker in heel de Benelux. Zijn kennis richt zich voornamelijk op explosieveilige producten en oplossingen, statische elektriciteit en industriële verwarmingstechnieken.

Contacteer ons voor meer informatie