Magnetische explosieveilige aardingstangen

Deze maand lanceerde Newson Gale de VESX50-IP magnetische aardingstang. Dit laatste nieuwe explosieveilig aardingsmateriaal biedt gebruikers een eenvoudige en betrouwbare manier om een magnetische equipotentiaalverbinding tot stand te brengen met procesonderdelen waarbij het niet mogelijk is om een traditionele aardingstang te gebruiken, zoals bijvoorbeeld vaten met een los deksel, en mengdeksels die het aanbrengen van een conventionele aardingstang verhinderen.

Persbericht nieuwe magnetische explosieveilige aardingstangen

De sterkte van neodymium magneten in combinatie met de corrosieweerstand en mechanische sterkte van roestvrij staal, maakt de constructie-eigenschappen van de magnetische aardingstang ideaal voor industriële processen. De ergonomische en geïntegreerde gestroomlijnde handgreep vereenvoudigt het vastnemen en helpt bij het aanbrengen en loskoppelen wanneer gebruikers herhaaldelijk aardingsverbindingen tot stand moeten brengen.

Magnetische IECEx Aardingstangen

Magnetische IECEx Aardingstangen

De magnetische IECEx aardingstangen zijn een aanvulling op het huidige assortiment equipotentiaalverbindingen die kunnen worden gebruikt in combinatie met Bond-Rite en Earth-Rite aardingssystemen.

Productpagina | Datasheet | Newson Gale | Overzicht aardingscontrole

Ben Van Tichelen

Projectingenieur en bedrijfsleider

Na het behalen van een Master Industriële Wetenschappen, startte Ben Van Tichelen als verkoper van explosieveilig ATEX materiaal. Met een gedetailleerde en oprechte aanpak heeft Ben meegewerkt aan de groei van ATHEX Industrial Suppliers en zet hij de onderneming verder als bedrijfsleider. Ben is productspecialist voor enkele gerenommeerde merken zoals Newson Gale (Hoerbiger Safety Solutions), Fraser Anti-Static Techniques en Durag Group. Hij adviseert bedrijven en wordt uitgenodigd als gastspreker in heel de Benelux. Zijn kennis richt zich voornamelijk op explosieveilige producten en oplossingen, statische elektriciteit en industriële verwarmingstechnieken.

Contacteer ons voor meer informatie