Earth-Rite® MGV

Mobiele aardingsverificatie voor montage op vrachtwagens

Bulkwagens, tankwagens en druk/vacuŁm vrachtwagens, alsook hun slangen en aansluitingen, zijn vatbaar voor statische ladingsaccumulatie tijdens de overdracht van producten in of uit het laadsysteem. Deze accumulatie van statische lading is een verborgen bron van ontsteking en kan, indien ontladen in de vorm van een statische vonk, leiden tot de ontsteking van het product of de atmosfeer waarin de vrachtwagen en materiaal zich bevinden tijdens de handeling.

De IECEx / ATEX / SIL2 gecertificeerde Earth-Rite MGV is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat operatoren hun voertuig veilig kunnen aarden volgens o.a. de SIR- en API2219-richtlijnen.

 

Het Earth-Rite ďMobile Grounding VerificationĒ systeem (MGV) is een unieke gepatenteerde technologie die ontworpen is om elektrostatische aardverbindingen te controleren van voertuigen die brandbare producten verzamelen en/of verladen.

Om het risico op brandgevaarlijke statische vonken te elimineren, raadt de richtlijn API 2219 (safe operation of vacuŁm trucks in petroleum service) het volgende aan: operatoren van vacuŁm vrachtwagens die ontvlambare en brandbare producten overbrengen, moeten eerst de vrachtwagen volledig aarden door deze aan te sluiten aan een "veilige aardingsbron" vooraleer andere handelingen uit te voeren.

Aardingsverificatie
Het Earth-Rite MGV systeem verzekert dat het object dat aanzien wordt als "goede aarde" een weerstand heeft die laag genoeg is om statische ladingen veilig af te voeren naar de aarde.

Continue controle aardingslus
Als de aardingsverificatie werd uitgevoerd, controleert het Earth-Rite MGV systeem continu de verbinding tussen de vrachtwagen en het geverifieerde aardingspunt, gedurende het volledige verladingsproces. Deze verbinding moet een ohmse weerstand hebben die 10 Ohm of lager is.

Twee vrijgavecontacten
Kunnen worden gebruikt om een extra signaallamp bovenop de vrachtwagen en/of de elektronica van de vrachtwagen aan te sturen (voor onderbreking van het verladingsproces).
Eenvoudig en snel gebruik
De gebruiker hoeft enkel een aardingsklem aan te sluiten op een object, en het systeem doet de rest. Er is geen verdere opleiding vereist voor het gebruik.

Earth-Rite®

Aardingscontrole systemen
met visuele indicatie & interlock

Bond-Rite®

Zelfcontrolerende aardingsklemmen
met visuele indicatie

Cen-Stat®

Aardingsklemmen, (spiraal)kabels, haspels en testapparatuur

 

Mobiele oplossingen

Wij leveren een innovatieve reeks mobiele aardingsoplossingen, waaronder een ATEX gepatenteerd aardingssysteem voor montage op vrachtwagens (tankwagens, druk-vacuŁm-wagens,...), een draagbare continuÔteitsmeter voor flexibels, en andere accessoires.

Meer info

   

ATHEX Industrial Suppliers

ATHEX Industrial Suppliers is een veelzijdige firma met een vaste waarde in de industrie, die zowel industriŽle, als ATEX oplossingen biedt voor kleine en grote projecten.

Meer info omtrent onze samenwerking met Newson Gale

ATHEX staat voor kwaliteit, snelheid en topproducten, steeds in relatie tot proces- of explosieveiligheid, en is actief op 5 domeinen:

ATHEX Industrial Suppliers is gekend als probleemoplosser op het vlak van explosieveilige apparatuur en levert alle materialen die nodig zijn voor uw project, van gekende en minder gekende merken.

ATHEX is actief in verschillende industriŽle sectoren zoals de chemische en petrochemische industrie, opslag van vloeistoffen en vaste stoffen, voeding en pharma, staalindustrie, studie en consulting, energie- en elektrische centrales, landbouw, afvalrecuperatie,...

   
Images - © Copyright Newson Gale Ltd | ATHEX bvba