Earth-Rite® PLUS

Aardingscontrolesysteem voor metalen onderdelen

Het IECEx / ATEX / SIL2 gecertificeerde Earth-Rite PLUS aardingssysteem controleert het volledige aardingscircuit naar de aarde, om onderbrekingen van het afvoeren van statische ladingen op te merken.

Dit basissysteem kan geÔntegreerd worden in tal van industriŽle omgevingen voor het aarden van vaten, IBC's, containers, treinwagons, en andere geleidende voorwerpen.
Het Earth-Rite PLUS systeem controleert continu of de verbinding tussen object en geverifieerde aarde een weerstandswaarde heeft die lager of gelijk is aan 10ohm.
Door gebruik te maken van deze systemen, heeft u de mogelijkheid om de richtlijnen omtrent elektrostatisch aarden in gevaarlijke omgevingen correct na te leven:

  • IEC 60079-32 "Explosive atmospheres: electrostatic hazards, guidance"
  • NFPA 77 "Recommended Practice on Static Electricity"
  • API RP 2003 "Protection Against Ignitions Arising Out of Static, Lightning, and Stray Currents"
  • IEC 60079-32 "Explosive atmospheres: electrostatic hazards, guidance"
Vrijgavecontact stopt proces
Als de verbinding met de aarde wegvalt, kan het Earth-Rite PLUS systeem het proces stoppen. Hierdoor kan er geen extra statische lading worden opgewekt door het proces, en valt de oorzaak van het probleem weg.
Opvallende LED indicatie
Eenvoudige en opvallende GOED/SLECHT indicatie. Groene LEDs knipperen bij een goede verbinding, om aan te geven dat de meting continu gebeurd.
 
ATEX / FM gekeurde klem
Robuuste roestvrij stalen aardingstang, voorzien van 2 harde punten die zich doorheen verontreinigingen "bijten", voor een goed contact.
Voldoet aan internationale richtlijnen
De Earth-Rite PLUS werd ontworpen volgens internationale standaarden, en voorziet een veilige aarding met een weerstand die laag genoeg is (10 ohm of lager) om statische ladingen correct af te voeren naar de aarde.

Earth-Rite®

Aardingscontrole systemen
met visuele indicatie & interlock

Bond-Rite®

Zelfcontrolerende aardingsklemmen
met visuele indicatie

Cen-Stat®

Aardingsklemmen, (spiraal)kabels, haspels en testapparatuur

 

Mobiele oplossingen

Wij leveren een innovatieve reeks mobiele aardingsoplossingen, waaronder een ATEX gepatenteerd aardingssysteem voor montage op vrachtwagens (tankwagens, druk-vacuŁm-wagens,...), een draagbare continuÔteitsmeter voor flexibels, en andere accessoires.

Meer info

   

ATHEX Industrial Suppliers

ATHEX Industrial Suppliers is een veelzijdige firma met een vaste waarde in de industrie, die zowel industriŽle, als ATEX oplossingen biedt voor kleine en grote projecten.

Meer info omtrent onze samenwerking met Newson Gale

ATHEX staat voor kwaliteit, snelheid en topproducten, steeds in relatie tot proces- of explosieveiligheid, en is actief op 5 domeinen:

ATHEX Industrial Suppliers is gekend als probleemoplosser op het vlak van explosieveilige apparatuur en levert alle materialen die nodig zijn voor uw project, van gekende en minder gekende merken.

ATHEX is actief in verschillende industriŽle sectoren zoals de chemische en petrochemische industrie, opslag van vloeistoffen en vaste stoffen, voeding en pharma, staalindustrie, studie en consulting, energie- en elektrische centrales, landbouw, afvalrecuperatie,...

   
Images - © Copyright Newson Gale Ltd | ATHEX bvba