Cen-StatTM Aardingsklemmen

De Cen-Stat X45 (VESX45 Medium Duty) en X90 (VESX90 Heavy Duty) aardingsklemmen zijn ATEX en FM gekeurd, voor een veilig gebruik in ATEX omgevingen.

De aardingstangen zijn gemaakt van roestvast staal (304), en beschikken over 2 harde Wolfraam-carbide contactpunten die doorheen roest, verf en andere vervuiling bijten tot in het object. Deze aardtangen werden speciaal ontworpen voor het statisch aarden van objecten.

 

Ook voor het aarden van flexibele materialen, en andere specifieke toepassingen kan een geschikte aardingskabel worden samengesteld.

 

5 goede redenen om te kiezen voor ATEX & FM gekeurde aardingstangen:

 • Druktesten tang
  Verzekert dat de tang in staat is een laagohmig elektrisch contact tot stand te brengen met het object (FM keur).
 • Elektrische continïteitstesten
  Verzekert een elektrische weerstand van de contactpunten, doorheen de tang van minder dan 1 ohm (FM keur).
 • Vibratietesten
  Verzekert dat de klem een goed contact kan onderhouden, indien deze bevestigd is aan vibrerend materiaal (FM keur).
 • Mechanische trektesten
  Zorgt ervoor dat de tang niet van een object kan losgetrokken worden door een opzettelijke toepassing van een kracht (FM keur).
 • Bronnen van mechanische vonken
  Verzekert dat er geen mechanische vonken kunnen optreden in de tang (ATEX certificaat)

Earth-Rite®

Aardingscontrole systemen
met visuele indicatie & interlock

Bond-Rite®

Zelfcontrolerende aardingsklemmen
met visuele indicatie

Cen-Stat®

Aardingsklemmen, (spiraal)kabels, haspels en testapparatuur

 

Mobiele oplossingen

Wij leveren een innovatieve reeks mobiele aardingsoplossingen, waaronder een ATEX gepatenteerd aardingssysteem voor montage op vrachtwagens (tankwagens, druk-vacuŁm-wagens,...), een draagbare continuÔteitsmeter voor flexibels, en andere accessoires.

Meer info

   

ATHEX Industrial Suppliers

ATHEX Industrial Suppliers is een veelzijdige firma met een vaste waarde in de industrie, die zowel industriŽle, als ATEX oplossingen biedt voor kleine en grote projecten.

Meer info omtrent onze samenwerking met Newson Gale

ATHEX staat voor kwaliteit, snelheid en topproducten, steeds in relatie tot proces- of explosieveiligheid, en is actief op 5 domeinen:

ATHEX Industrial Suppliers is gekend als probleemoplosser op het vlak van explosieveilige apparatuur en levert alle materialen die nodig zijn voor uw project, van gekende en minder gekende merken.

ATHEX is actief in verschillende industriŽle sectoren zoals de chemische en petrochemische industrie, opslag van vloeistoffen en vaste stoffen, voeding en pharma, staalindustrie, studie en consulting, energie- en elektrische centrales, landbouw, afvalrecuperatie,...

   
Images - © Copyright Newson Gale Ltd | ATHEX bvba