Bond-Rite® EZ

Zelfcontrolerende klemmen met LED indicatie

Het Bond-Rite EZ systeem is een uniek draagbaar equipotentiaalsysteem dat snel en veilig een verbinding tot stand kan brengen en verifiŽren in explosiegevaarlijke ATEX omgevingen.

Duidelijke LED
Een knipperend lampje bevindt zich op de klem zelf, en geeft de toestand van het hele circuit naar de aarde weer.
Scherpe contactpunten
Bijten doorheen contaminatie en roest, voor het tot stand brengen van een laagohmige verbinding naar de aarde.

De Bond-Rite EZ is een flexibel controleapparaat dat controleert of 2 metalen objecten verbonden zijn met een weerstand van 10ohm of lager, voor het veilig doorlussen van onderdelen in brandgevaarlijke en ATEX omgevingen.
10ohm is dé referentie, vastgelegd in IEC 60079-32-1 en NFPA 77.

Het systeem bestaat uit een Bond-Rite CLAMP, die gecombineerd wordt met de 2-aderige Cen-Stat aardingsklemmen. Tussen deze 2 klemmen wordt een spiraalkabel voorzien.

Eens aangesloten, verifieert het Bond-Rite EZ systeem continu de weerstand tussen de verbonden onderdelen.

Indien het Bond-Rite EZ systeem detecteert dat de weerstand tussen de verschillende onderdelen kleiner of gelijk is aan 10ohm, zal de groene LED aanhoudend knipperen.

Indien op een bepaalde plaats geen aardingssysteem voorhanden is, kan het Bond-Rite EZ systeem ingezet worden als een soort portabel aardingssysteem.
In dit scenario is het belangrijk dat de gebruker de juiste opleidingen krijgt, en in staat is om de juiste beslissingen te nemen.

Earth-Rite®

Aardingscontrole systemen
met visuele indicatie & interlock

Bond-Rite®

Zelfcontrolerende aardingsklemmen
met visuele indicatie

Cen-Stat®

Aardingsklemmen, (spiraal)kabels, haspels en testapparatuur

 

Mobiele oplossingen

Wij leveren een innovatieve reeks mobiele aardingsoplossingen, waaronder een ATEX gepatenteerd aardingssysteem voor montage op vrachtwagens (tankwagens, druk-vacuŁm-wagens,...), een draagbare continuÔteitsmeter voor flexibels, en andere accessoires.

Meer info

   

ATHEX Industrial Suppliers

ATHEX Industrial Suppliers is een veelzijdige firma met een vaste waarde in de industrie, die zowel industriŽle, als ATEX oplossingen biedt voor kleine en grote projecten.

Meer info omtrent onze samenwerking met Newson Gale

ATHEX staat voor kwaliteit, snelheid en topproducten, steeds in relatie tot proces- of explosieveiligheid, en is actief op 5 domeinen:

ATHEX Industrial Suppliers is gekend als probleemoplosser op het vlak van explosieveilige apparatuur en levert alle materialen die nodig zijn voor uw project, van gekende en minder gekende merken.

ATHEX is actief in verschillende industriŽle sectoren zoals de chemische en petrochemische industrie, opslag van vloeistoffen en vaste stoffen, voeding en pharma, staalindustrie, studie en consulting, energie- en elektrische centrales, landbouw, afvalrecuperatie,...

   
Images - © Copyright Newson Gale Ltd | ATHEX bvba