Hoerbiger Group neemt Newson Gale over - Persbericht 20/01/2016

Met ingang op 4 januari 2016 werd Newson Gale, gevestigd te Nottingham Ė Verenigd Koninkrijk, overgenomen door de Zwitserse HOERBIGER Group. Het private bedrijf was voor de meerderheid in handen van de oprichter Ernest Kochman en zijn familie, terwijl een minderheid van de aandelen bezit was van de CEO Graham Tyers.
Newson Gale biedt haar klanten een uitgebreid pakket oplossingen voor het verminderen van ongecontroleerde elektrostatische ontladingen, en het wegwerken van statische ontstekingsbronnen in potentieel brandbare en ontvlambare omgevingen.

Veiligheid, preventie en het beperken van explosies, zijn aantrekkelijke groeimarkten met een groot potentieel. HOERBIGER levert reeds een breed assortiment van veiligheid gerelateerde producten en diensten. Al tientallen jaren is HOERBIGER groep een leider voor innovatie en technologie, gericht op explosieveiligheid, en worden hun terugslagkleppen gebruikt in olie, gas, koolstof en stof toepassingen, alsook in de machine- en installatiebouw.
Newson Gale bezit een uitstekende marktpositie op het gebeid van elektrostatische aarding in gevaarlijke omgevingen. Het bedrijf heeft bijna 30 jaar ervaring in technologie voor explosiepreventie, door hun klanten een breed scala van oplossingen aan te reiken, gewijd aan het voorkomen van ontstekingen door ongecontroleerde statische elektriciteit in gevaarlijke omgevingen, waar brandbare gassen, vloeistoffen, dampen of stoffen aanwezig zijn. Voor zowel het laden van tankwagens, tot het handmatig ledigen van kleine kannen, heeft Newson Gale een oplossing voor vrijwel elk explosiegevaarlijk proces dewelke statische elektriciteit kan genereren.
De overname van Newson Gale is een uitstekende investering voor HOERBIGER voor de strategische versterking van haar businessmodel, dewelke gebouwd is op prestatie gedefinieerde onderdelen, met uitstekende en waardecreŽrende technologische kenmerken. Als toonaangevende marktspeler, onderscheidt Newson Gale zich van de concurrentie door een sterke focus op praktische toepassingen bij hun klanten, en met een diep begrip van de bijhorende uitdagingen, steeds gerelateerd aan elektrostatische ladingen.
Met hun zeer toepassingsgericht businessmodel, heeft Newson Gale een leiderspositie bereikt in het Verenigd Koninkrijk. In de afgelopen jaren heeft Newson Gale ook veel succes in Noord Amerika verworven. Daarnaast is een wereldwijd netwerk van verdelers uitgebouwd, en werd ATHEX Industrial Suppliers aangeduid als Channel Partner voor de gehele Benelux. Als gevolg van deze inspanningen, is Newson Gale uitgegroeid tot hťt merk ter voorkoming van ontstekingsgevaren met statische elektriciteit als oorzaak.

ďVeiligheid en explosiepreventietechnologie zijn aantrekkelijke groeimarkten, dewelke ideaal aansluiten bij de kerntaken van HOERBIGER, en bevat een zeer aantrekkelijk groeipotentieelĒ, aldus Dr. Martin Komischke, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van HOERBIGER Group. ďMet de knowhow en reputatie van Newson Gale, zullen we onze leidersrol als ontwikkelaar en leverancier van kwalitatieve en veiligheid gerelateerde producten en diensten versterken.Ē
In september 2015 heeft HOERBIGER Group reeds IEP Technologies, te LLC Ė Marlborough Ė Massachusetts Ė Verenigde Staten overgenomen. IEP Technologies is ťťn van ís werelds meest toonaangevende aanbieders van gesofisticeerde technologie voor veiligheid en explosiebeveiliging, in een uiteenlopend gamma industriŽle toepassingen. De overname van IEP Technologies heeft een platform gecreŽerd voor het toevoegen van andere producten en diensten, die bijdragen aan eenzelfde gemeenschappelijk doel; bescherming van mensen en het inperken van de gevaren van explosies in industriŽle omgevingen.
Met de overname van Newson Gale, wordt HOERBIGER Safety Solutions nog meer een marktleider in veiligheid en explosiebeveiliging. ďWij hebben gezocht naar een partner die het verdere succes van Newson Gale wil ontwikkelenĒ, zegt de CEO van Newson Gale Graham Tyers. ďHOERBIGER is een koper die actief is in de industriŽle veiligheid, met een wereldwijde toegang tot de markt, en een stabiele financiŽle achtergrond. De visie van HOERBIGER voor het bouwen van een grote afdelingsunit veiligheid paste perfect in de verwachtingen voor de toekomst van de aandeelhouders van Newson Gale

Over HOERBIGER

HOERBIGER is actief in de hele wereld als toonaangevende speler op het gebied van compressietechnologie, aandrijftechniek en hydrauliek. In 2014 behaalden 7.000 medewerkers een omzet van ongeveer 1,1 miljard euro. Het merk HOERBIGER staat synoniem voor kwalitatieve componenten voor compressoren, industriŽle motoren en turbines, overbrengingen voor de automobielindustrie, en veelzijdige toepassingen voor de machinebouw. Innovaties in aantrekkelijke technologische nichemarkten zijn de basis voor componenten, systemen en diensten, die unieke verkoopargumenten en lange termijn voordelen bieden voor de klant.

Newson Gale - Hoerbiger in de Benelux

De producten van Newson Gale worden in de Benelux officieel verdeeld door ATHEX bvba.
Newson Gale werkt wereldwijd samen met een uniek netwerk van Channel Partners, hierdoor zijn wij in staat om technisch top-kwalitatieve producten aan te bieden, die voldoen aan de jongste richtlijnen op vlak van statische aardingen. ATHEX Industrial Suppliers is in dit netwerk het aanspreekpunt voor BelgiŽ, Nederland & Luxemburg.

 

Earth-Rite®

Aardingscontrole systemen
met visuele indicatie & interlock

Bond-Rite®

Zelfcontrolerende aardingsklemmen
met visuele indicatie

Cen-Stat®

Aardingsklemmen, (spiraal)kabels, haspels en testapparatuur

 

Mobiele oplossingen

Wij leveren een innovatieve reeks mobiele aardingsoplossingen, waaronder een ATEX gepatenteerd aardingssysteem voor montage op vrachtwagens (tankwagens, druk-vacuŁm-wagens,...), een draagbare continuÔteitsmeter voor flexibels, en andere accessoires.

Meer info

   

ATHEX Industrial Suppliers

ATHEX Industrial Suppliers is een veelzijdige firma met een vaste waarde in de industrie, die zowel industriŽle, als ATEX oplossingen biedt voor kleine en grote projecten.

Meer info omtrent onze samenwerking met Newson Gale

ATHEX staat voor kwaliteit, snelheid en topproducten, steeds in relatie tot proces- of explosieveiligheid, en is actief op 5 domeinen:

ATHEX Industrial Suppliers is gekend als probleemoplosser op het vlak van explosieveilige apparatuur en levert alle materialen die nodig zijn voor uw project, van gekende en minder gekende merken.

ATHEX is actief in verschillende industriŽle sectoren zoals de chemische en petrochemische industrie, opslag van vloeistoffen en vaste stoffen, voeding en pharma, staalindustrie, studie en consulting, energie- en elektrische centrales, landbouw, afvalrecuperatie,...