Ionisatie technieken

ATHEX Industrial Suppliers heeft een brede waaier aan producten in zijn pakket om problemen met statische ladingen op te lossen, of om statische ladingen te gebruiken in processen, d.m.v. ionisatie, in samenwerking met Fraser Anti-Static Techniques.

Met de producten van Fraser Antistatic kunnen we bijna elke situatie oplossen waarin statische elektriciteit niet kan worden verminderd door aarding en/of doorverbinden. Ionisatie kan in velen van deze toepassingen een oplossing zijn.

<<< download brochure

 

Fraser Anti-Static AC of DC aangedreven ionisatiestaven behoren tot de meest krachtige producten in zijn soort op de markt. Deze ionisatiestaven werden ontworpen om statische elektriciteit op machines, of tijdens het afwerken te elimineren. Deze ISO en ATEX gekeurde staven bieden een veelzijdige oplossing voor statische eliminatie.

Indien men in de mogelijk is om ionisatiestaven te plaatsen op max. 50mm van het gebied waarvan statische lading geŽlimineerd moet worden, zijn deze korte-afstand ionisatiestaven de ideale oplossing.

 

We weten uit ervaring dat het niet altijd mogelijk of eenvoudig is om bepaalde locaties op machines te bereiken, die geÔoniseerd moeten worden, om de opgewekte lading te verminderen. Hiervoor heeft Fraser lange afstand statische eliminatoren ontwikkeld van wereldklasse.

Om statische elektriciteit te meten en te testen, heeft Fraser enkele draagbare oplossingen ontwikkeld. De reeks statische meters zijn praktische en betaalbaar, wat hiervan de ideale meetapparatuur maakt voor het meten van statische ladingen.

 

Het verwijderen van stof of andere vervuiling met conventionele luchtapparatuur leidt vaak tot verdere problemen in de vorm van geladen deeltjes in de lucht. Deze zoeken meestal een eigen weg in de richting van geaarde objecten, wat uiteindelijk kan resulteren in een hogere statische oplading en/of andere problemen. Ons assortiment anti-statische stofverwijdering en reinigingsapparatuur pakt deze problemen efficiŽnt aan.

Luchtondersteunende ionisatie is bruikbaar in combinatie met lange-afstand eliminatieoplossingen of het beheersen van statische elektriciteit in omgevingen die een constante luchttoevoer behoeven. Het scheiden van dunne objecten (b.v. papier) en eindafwerking zijn twee gebieden in het bijzonder die profiteren van deze oplossingen.

 

Het beheersen van statische elektriciteit in gevaarlijke (ATEX) omgevingen is een uitdaging. Normaal gesproken wordt er hier als oplossing een nucleaire elektrostatische eliminator gebruikt. Fraser heeft een reeks ATEX gekeurde producten ontwikkeld die een betaalbaar en haalbaar alternatief vormen.

De schoonste, veiligste en goedkoopste vorm van tijdelijke hechting op de markt zijn statische generatoren. Een regelbaar alternatief voor lijmen, gommen, harsen, en uiterst geschikt voor "in mould labelling", voeding en farmaceutische toepassingen.

 

Een voordelige oplossingen voor toepassingen waar geen voeding aanwezig is. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn borstels vaak effectiever wanneer ze het te neutraliseren materiaal niet raken.

Indien er oplossingen voor ionisatie op meerdere locaties dicht bij elkaar moeten geplaatst worden, kan er met een aparte voeding gewerkt worden. Fraser ontwikkelde een reeks voedingen, in verschillende formaten en uitgangen.

Fraser Anti-Static Techniques

Fraser heeft meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen en bouwen van apparatuur voor het opwekken of elimineren van statische ladingen, voor een breed scala industriŽle klanten. Hun vermogen om aan specifieke behoeften te voldoen, vloeit voort uit hun streven naar voortdurende innovatie en elektrostatische onderzoek.

 

Fraser produceert een breed assortiment aan apparatuur; van toonaangevende geavanceerde technologische producten, tot passieve statische eliminatoren en elektrostatisch onderzoek.
Fraser gebruikt verschillende soorten hoogspanningstechnieken en besteedt een groot deel van zijn inkomen aan onderzoek en ontwikkeling, in samenwerking met universiteiten en specialisten, die hun interne elektrische en elektronische onderzoekscapaciteit aanvullen.

 
 
 
 
   

ATHEX Industrial Suppliers

ATHEX Industrial Suppliers is een veelzijdige firma met een vaste waarde in de industrie, die zowel industriŽle, als ATEX oplossingen biedt voor kleine en grote projecten.

ATHEX staat voor kwaliteit, snelheid en topproducten, steeds in relatie tot proces- of explosieveiligheid, en is actief op 5 domeinen:

ATHEX Industrial Suppliers is gekend als probleemoplosser op het vlak van explosieveilige apparatuur en levert alle materialen die nodig zijn voor uw project, van gekende en minder gekende merken.

ATHEX is actief in verschillende industriŽle sectoren zoals de chemische en petrochemische industrie, opslag van vloeistoffen en vaste stoffen, voeding en pharma, staalindustrie, studie en consulting, energie- en elektrische centrales, landbouw, afvalrecuperatie,...