ATEX signaallicht

ARTIDOR's explosieveilige signaallichten zijn ontworpen om op een veilige manier de aandacht van mensen te trekken in een gebied waar mogelijk een explosieve atmosfeer als gevolg van vrijgekomen gas of stof kan heersen. De signaallichten worden veel gebruikt in de olie- en gaswinning, de (petro-) chemische industrie, op vliegvelden en aan boord van schepen. Daar geven ze een duidelijk waarneembaar signaal bij machinestoringen, onderbrekingen van het proces, telefoon of een gevaarlijke situatie die direct aandacht vereist.

De ARTIDOR signaallichten zijn ATEX gecertificeerd in overeenstemming met de Europese richtlijn 2014/34/EU (ATEX 114) en is CE gemarkeerd..

  • stroboscopisch flitslicht met een Xenon flitsbuis
  • continu brandend statuslicht op basis van LED technologie
  • knipperend statuslicht op basis van LED technologie
 

De transparante koepel heeft lichtverstrooiingsribben aan de binnenkant voor een optimale zichtbaarheid. Er zijn zes lichtkleuren leverbaar waarvan de kleurechtheid gegarandeerd wordt door het gebruik van door-en-door gekleurde inzetlenzen.

Signaallicht met aansluitcompartiment

Het armatuur heeft een aansluitcompartiment dat is voorzien van drie aansluitklemmen (L, N, PE). Het is ook mogelijk om zes aansluitklemmen te bestellen, twee aan twee met elkaar verbonden, om o.a. meerdere signaallichten met elkaar te verbinden.
De beschermingswijze van het aansluitcompartiment is verhoogd veilig "e"; men hoeft dus niet over speciale vaardigheden te beschikken om het signaallicht te installeren.

 

Signaallicht met aangegoten kabel

De aangegoten kabel heeft een lengte van 3 meter, maar het signaallicht kan op verzoek ook met een langere kabel worden geleverd.
Dankzij twee bodemschroeven is het signaallicht uitstekend geschikt om bovenop schakelkasten, machines en apparaten te monteren.

 

Artidor Explosion Safety

ATHEX Industrial Suppliers is sinds 2015 exclusieve Business Partner voor de Benelux van Artidor Explosion Safety.

 
 

Artidor Explosion Safety is een internationaal opererende onderneming, gespecialiseerd in de productie van explosieveilige producten. Jarenlange ervaring en expertise op het gebied van explosieveiligheid maken Artidor Explosion Safety een absolute marktleider waarmee het ook nog eens goed samenwerken is.

De producten worden op de markt gebracht onder de merknaam ARTIDORTM en zijn voor een groot deel uit voorraad leverbaar. Alle producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en gecertificeerd volgens de Europese ATEX 2014/34/EU richtlijn. Ook geven zij een klassikale ATEX cursus waarop iedereen mag worden ingeschreven voor wie ATEX basisbeginselen belangrijk zijn.

Artidor Explosion Safety levert ook maatwerkoplossingen, zowel ťťnmalige producten als ťťnmalige series. In hun uitstekend uitgeruste werkplaats en laboratorium maken hun creatieve en innovatieve specialisten explosieveilige varianten van bestaande producten.

Voor het downloaden van de meest up to date productinformatie klik hier.

   

ATHEX Industrial Suppliers

ATHEX Industrial Suppliers is een veelzijdige firma met een vaste waarde in de industrie, die zowel industriŽle, als ATEX oplossingen biedt voor kleine en grote projecten.

ATHEX staat voor kwaliteit, snelheid en topproducten, steeds in relatie tot proces- of explosieveiligheid, en is actief op 5 domeinen:

ATHEX Industrial Suppliers is gekend als probleemoplosser op het vlak van explosieveilige apparatuur en levert alle materialen die nodig zijn voor uw project, van gekende en minder gekende merken.

ATHEX is actief in verschillende industriŽle sectoren zoals de chemische en petrochemische industrie, opslag van vloeistoffen en vaste stoffen, voeding en pharma, staalindustrie, studie en consulting, energie- en elektrische centrales, landbouw, afvalrecuperatie,...