ATEX Signaallamp

De Artidor rondom schijnende explosieveilige LED signaallamp is ontworpen voor gebruik onder de meest veeleisende omstandigheden. De robuuste roestvaststalen behuizing en topplaat, de 10 mm dikke slagvaste lens, de O-ring afdichting, en de afgegoten elektronica zorgen ervoor dat de lamp volkomen ongevoelig is voor water en zout. Het signaallicht is daarmee uitstekend geschikt voor gebruik aan boord van zeeschepen, booreilanden, in havengebieden en in de petrochemische industrie.

De 24 LEDs van de laatste generatie zorgen voor een goed waarneembaar visueel signaal. Het signaallicht kan naar keuze met een radiale kabelaansluiting of met een aansluiting aan de achterzijde van de lamp worden besteld. Daarmee is de lamp bij uitstek geschikt als waarschuwingslamp op besturingskasten.

Het Artidor LED signaallamp is explosieveilig en gecertificeerd in overeenstemming met Europese richtlijn 2014/34/EU (ATEX 114) en is CE gemarkeerd.

De aansluitkabel heeft een standaard lengte van 5 meter maar het signaallicht kan op verzoek ook met een langere kabel worden geleverd. Voor toepassing onder minder veeleisende omstandigheden is ook een versie met een behuizing uit geanodiseerd aluminium beschikbaar.

  • ATEX gecertificeerd
  • Geschikt voor gebruik in gas en stof omgevingen, zone 2 en 22
  • Beschermingsgraad IP65
  • Behuizing uit roestvaststaal RVS 316 of geanodiseerd aluminium
  • Slagvaste PMMA lens
  • 24 high-power LEDs
  • Lichtkleur rood, geel, groen of multi-color (rood, geel en groen)
  • 24 VDC, 4 Watt
  • Vaste kabel, 5 meter

Artidor Explosion Safety

ATHEX Industrial Suppliers is sinds 2015 exclusieve Business Partner voor de Benelux van Artidor Explosion Safety.

 
 

Artidor Explosion Safety is een internationaal opererende onderneming, gespecialiseerd in de productie van explosieveilige producten. Jarenlange ervaring en expertise op het gebied van explosieveiligheid maken Artidor Explosion Safety een absolute marktleider waarmee het ook nog eens goed samenwerken is.

De producten worden op de markt gebracht onder de merknaam ARTIDORTM en zijn voor een groot deel uit voorraad leverbaar. Alle producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en gecertificeerd volgens de Europese ATEX 2014/34/EU richtlijn. Ook geven zij een klassikale ATEX cursus waarop iedereen mag worden ingeschreven voor wie ATEX basisbeginselen belangrijk zijn.

Artidor Explosion Safety levert ook maatwerkoplossingen, zowel ťťnmalige producten als ťťnmalige series. In hun uitstekend uitgeruste werkplaats en laboratorium maken hun creatieve en innovatieve specialisten explosieveilige varianten van bestaande producten.

Voor het downloaden van de meest up to date productinformatie klik hier.

   

ATHEX Industrial Suppliers

ATHEX Industrial Suppliers is een veelzijdige firma met een vaste waarde in de industrie, die zowel industriŽle, als ATEX oplossingen biedt voor kleine en grote projecten.

ATHEX staat voor kwaliteit, snelheid en topproducten, steeds in relatie tot proces- of explosieveiligheid, en is actief op 5 domeinen:

ATHEX Industrial Suppliers is gekend als probleemoplosser op het vlak van explosieveilige apparatuur en levert alle materialen die nodig zijn voor uw project, van gekende en minder gekende merken.

ATHEX is actief in verschillende industriŽle sectoren zoals de chemische en petrochemische industrie, opslag van vloeistoffen en vaste stoffen, voeding en pharma, staalindustrie, studie en consulting, energie- en elektrische centrales, landbouw, afvalrecuperatie,...