ATEX Pz Overdruksysteem

Het ARTIDOR Ex Pz overdruksysteem is ontworpen met de toepassingen van onze klanten voor ogen. Dit heeft geleid tot een systeem dat niet alleen aan alle explosieveiligheidseisen tegemoet komt, maar ook zeer robuust en toch heel flexibel is. Het technische hart van het systeem wordt gevormd door componenten die zich onder de meest erbarmelijke omstandigheden hebben bewezen en garant staan voor een zeer lange en onderhoudsvrije levensduur. De modulaire opzet maakt dat het systeem zeer flexibel is en probleemloos kan worden opgenomen in de start / stop cyclus van de installatie.

Door het gebruik van nauwkeurige sensoren, pneumatische servotechniek en moderne digitale regeltechniek kan het systeem met zeer lage drukken werken. Hierdoor hoeft de besturingskast minder zwaar uitgevoerd te worden en is ook de lekkage van de kast geringer; dit bespaart niet alleen op de aanschafkosten maar door een veel lager luchtverbruik ook flink op de operationele kosten.

 
 

Het basissysteem voldoet aan alle technische eisen en kan eenvoudig met de meest gangbare opties worden uitgebreid. Daarnaast biedt het systeem nog vele mogelijkheden voor verdere integratie en communicatie. Contacteer ons voor meer info.

Het ARTIDOR Ex Pz overdruksysteem is uiteraard explosieveilig en gecertificeerd in overeenstemming met Europese richtlijn 2014/34/EU (ATEX 114) en is CE gemarkeerd.

  • ATEX gecertificeerd
  • Geschikt voor gebruik in gas en stof omgevingen, zone 2 en 22
  • Lage drukken en daarmee geschikt voor vrijwel alle besturingskasten
  • Zeer laag luchtverbruik en dus zeer economisch in het gebruik
  • Robuust ontwerp, degelijke componenten en een lange levensduur
  • Zeer veel opties beschikbaar
  • Flexibele structuur waardoor integratie in het proces eenvoudig mogelijk is

Artidor Explosion Safety

ATHEX Industrial Suppliers is sinds 2015 exclusieve Business Partner voor de Benelux van Artidor Explosion Safety.

 
 

Artidor Explosion Safety is een internationaal opererende onderneming, gespecialiseerd in de productie van explosieveilige producten. Jarenlange ervaring en expertise op het gebied van explosieveiligheid maken Artidor Explosion Safety een absolute marktleider waarmee het ook nog eens goed samenwerken is.

De producten worden op de markt gebracht onder de merknaam ARTIDORTM en zijn voor een groot deel uit voorraad leverbaar. Alle producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en gecertificeerd volgens de Europese ATEX 2014/34/EU richtlijn. Ook geven zij een klassikale ATEX cursus waarop iedereen mag worden ingeschreven voor wie ATEX basisbeginselen belangrijk zijn.

Artidor Explosion Safety levert ook maatwerkoplossingen, zowel ťťnmalige producten als ťťnmalige series. In hun uitstekend uitgeruste werkplaats en laboratorium maken hun creatieve en innovatieve specialisten explosieveilige varianten van bestaande producten.

Voor het downloaden van de meest up to date productinformatie klik hier.

   

ATHEX Industrial Suppliers

ATHEX Industrial Suppliers is een veelzijdige firma met een vaste waarde in de industrie, die zowel industriŽle, als ATEX oplossingen biedt voor kleine en grote projecten.

ATHEX staat voor kwaliteit, snelheid en topproducten, steeds in relatie tot proces- of explosieveiligheid, en is actief op 5 domeinen:

ATHEX Industrial Suppliers is gekend als probleemoplosser op het vlak van explosieveilige apparatuur en levert alle materialen die nodig zijn voor uw project, van gekende en minder gekende merken.

ATHEX is actief in verschillende industriŽle sectoren zoals de chemische en petrochemische industrie, opslag van vloeistoffen en vaste stoffen, voeding en pharma, staalindustrie, studie en consulting, energie- en elektrische centrales, landbouw, afvalrecuperatie,...