ATEX Deurmagneet

De ARTIDOR explosieveilige deurmagneet is een universeel toepasbare deurmagneet voor vloer- of wandmontage. De magneetkop kan eenvoudig horizontaal of verticaal worden gepositioneerd. De ATEX deurmagneet is uitgevoerd in slagvast kunststof met vandaalbestendige onderbrekingsdrukknop en een vast aangegoten kabel van 5 meter.

De ARTIDOR deurmagneet is explosieveilig en gecertificeerd in overeenstemming met Europese richtlijn 2014/34/EU (ATEX 114) en is CE gemarkeerd. De deurmagneet is daarmee geschikt voor een breed scala van toepassingen in gebieden waar mogelijk een explosieve atmosfeer ten gevolge van vrijgekomen gas of stof kan heersen.

  • ATEX gecertificeerd
  • Geschikt voor gebruik in gas en stof omgevingen, zone 2 en 22
  • Beschermingsgraad IP65
  • Slagvast kunststof behuizing, magneet verzinkt
  • 24 V DC en 24 V AC
  • Voorzien van 5 meter aangegoten kabel
  • Ankerplaat optioneel
  • Opbouw vloer-, plafond- of wandmontage
 

Voor veel gebouwen wordt geŽist dat de deuren van gangen en trapportalen bij brand of alarm dicht zijn. Het afsluiten van de luchttoevoer voorkomt dat de brand zich snel uitbreidt.
Het kleefmagneetsysteem biedt een absoluut betrouwbare oplossing. Voor het normale gebruik worden de deuren open gehouden met een elektromagnetische deurmagneet. Bij brand of alarm worden de deurmagneten vanuit de portiersloge of het brandmeldsysteem automatisch uitgeschakeld, waardoor de deurdrangers of deurveren de deuren direct sluiten. De deuren kunnen wel worden geopend maar sluiten daarna weer direct. Hierdoor is onder alle omstandigheden voldaan aan de op dit moment geldende voorschriften.


Artidor Explosion Safety

ATHEX Industrial Suppliers is sinds 2015 exclusieve Business Partner voor de Benelux van Artidor Explosion Safety.

 
 

Artidor Explosion Safety is een internationaal opererende onderneming, gespecialiseerd in de productie van explosieveilige producten. Jarenlange ervaring en expertise op het gebied van explosieveiligheid maken Artidor Explosion Safety een absolute marktleider waarmee het ook nog eens goed samenwerken is.

De producten worden op de markt gebracht onder de merknaam ARTIDORTM en zijn voor een groot deel uit voorraad leverbaar. Alle producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en gecertificeerd volgens de Europese ATEX 2014/34/EU richtlijn. Ook geven zij een klassikale ATEX cursus waarop iedereen mag worden ingeschreven voor wie ATEX basisbeginselen belangrijk zijn.

Artidor Explosion Safety levert ook maatwerkoplossingen, zowel ťťnmalige producten als ťťnmalige series. In hun uitstekend uitgeruste werkplaats en laboratorium maken hun creatieve en innovatieve specialisten explosieveilige varianten van bestaande producten.

Voor het downloaden van de meest up to date productinformatie klik hier.

   

ATHEX Industrial Suppliers

ATHEX Industrial Suppliers is een veelzijdige firma met een vaste waarde in de industrie, die zowel industriŽle, als ATEX oplossingen biedt voor kleine en grote projecten.

ATHEX staat voor kwaliteit, snelheid en topproducten, steeds in relatie tot proces- of explosieveiligheid, en is actief op 5 domeinen:

ATHEX Industrial Suppliers is gekend als probleemoplosser op het vlak van explosieveilige apparatuur en levert alle materialen die nodig zijn voor uw project, van gekende en minder gekende merken.

ATHEX is actief in verschillende industriŽle sectoren zoals de chemische en petrochemische industrie, opslag van vloeistoffen en vaste stoffen, voeding en pharma, staalindustrie, studie en consulting, energie- en elektrische centrales, landbouw, afvalrecuperatie,...