ATEX Bewegingssensor

De ARTIDOR bewegingssensor is gebaseerd op de nieuwste hoogfrequent radartechnologie en is daarmee in staat de kleinste bewegingen te detecteren. Dankzij de grote openingshoek en een reikwijdte tot 8 meter ontsnapt niets aan het zicht van deze moderne sensor. Ook door deuren, ruiten of dunne wanden worden bewegingen geregistreerd; het bereik wordt slechts beperkt door de instellingen van de gebruiker.

De sensorelektronica biedt een elektrische uitgang waarmee tot 2.000 VA Ohmse of licht inductieve belasting geschakeld kan worden en een extra potentiaalvrij contact. De intelligente, microprocessor gebaseerde sensortechniek schakelt bijvoorbeeld het licht automatisch aan en na afloop van de ingestelde tijd weer uit. Niet alleen erg gemakkelijk maar ook veilig en kostenbesparend !

De ARTIDOR bewegingssensor is explosieveilig en gecertificeerd in overeenstemming met Europese richtlijn 2014/34/EU (ATEX 114) en is CE gemarkeerd.

 
 

De bewegingssensor wordt al met veel succes toegepast in portieken, verkeersruimtes, trappenhallen, bergruimtes, koel- en vriescellen en bedrijfsterreinen waarbij goed zicht van belang is. De bewegingssensor voldoet aan de laatste explosieveiligheidsnormen en is daarmee geschikt voor een breed scala van toepassingen in gebieden waar mogelijk een explosieve atmosfeer ten gevolge van vrijgekomen gas of stof kan heersen. De bewegingssensor kan daarom uitstekend worden toegepast in de olie- en gaswinning en de (petro-) chemische industrie.

  • ATEX gecertificeerd
  • Geschikt voor gebruik in gas en stof omgevingen, zone 2 en 22
  • Beschermingsgraad IP66
  • Gecoate aluminium behuizing
  • Max. schakelvermogen tot 2.000 VA
  • Openingshoek van 140°
  • Reikwijdte instelbaar van 1 – 8 m
  • Schemerschakeling: 2 – 2.000 lux

Artidor Explosion Safety

ATHEX Industrial Suppliers is sinds 2015 exclusieve Business Partner voor de Benelux van Artidor Explosion Safety.

 
 

Artidor Explosion Safety is een internationaal opererende onderneming, gespecialiseerd in de productie van explosieveilige producten. Jarenlange ervaring en expertise op het gebied van explosieveiligheid maken Artidor Explosion Safety een absolute marktleider waarmee het ook nog eens goed samenwerken is.

De producten worden op de markt gebracht onder de merknaam ARTIDORTM en zijn voor een groot deel uit voorraad leverbaar. Alle producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en gecertificeerd volgens de Europese ATEX 2014/34/EU richtlijn. Ook geven zij een klassikale ATEX cursus waarop iedereen mag worden ingeschreven voor wie ATEX basisbeginselen belangrijk zijn.

Artidor Explosion Safety levert ook maatwerkoplossingen, zowel éénmalige producten als éénmalige series. In hun uitstekend uitgeruste werkplaats en laboratorium maken hun creatieve en innovatieve specialisten explosieveilige varianten van bestaande producten.

Voor het downloaden van de meest up to date productinformatie klik hier.

   

ATHEX Industrial Suppliers

ATHEX Industrial Suppliers is een veelzijdige firma met een vaste waarde in de industrie, die zowel industriële, als ATEX oplossingen biedt voor kleine en grote projecten.

ATHEX staat voor kwaliteit, snelheid en topproducten, steeds in relatie tot proces- of explosieveiligheid, en is actief op 5 domeinen:

ATHEX Industrial Suppliers is gekend als probleemoplosser op het vlak van explosieveilige apparatuur en levert alle materialen die nodig zijn voor uw project, van gekende en minder gekende merken.

ATHEX is actief in verschillende industriële sectoren zoals de chemische en petrochemische industrie, opslag van vloeistoffen en vaste stoffen, voeding en pharma, staalindustrie, studie en consulting, energie- en elektrische centrales, landbouw, afvalrecuperatie,...